-
Coșul este gol!
Geanta de piele este o investiție pe care o facem în speranța că o vom avea alături ani buni. Cu toate acestea, nu e suficient să cumperi o geantă de bună calitate dacă nu ai și grijă de ea. Iată care sunt cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a te asigura ca geanta ta de piele își va pastra aspectul placut.
1. Depozitează geanta corect.
Dacă urmează să nu folosești pentru o perioadă lungă de timp, așează geanta în poziție verticală și umple-o cu eșarfe pentru a fi sigură că o sa-și păstreze forma. Nu o pune în pungi de plastic sau vinil, deoarece acestea pastrează umezeala care afectează materialele rigide. Unele genți vin echipate cu un săculeț de bumbac destinat depozitării. Dacă nu primești unul, îl poți cumpăra sau apela la o față de pernă de bumbac în care să o pui. Materialul permite aerului să patrundă în interior. Astfel, când simți că a moda a revenit, scoate-ți geanta și bucură-te de ea ca și cum ar fi nouă.
2. Curaț-o de pete.
Probabil ești deja familiarizată cu petele de cerneală din interiorul genții sau urmele pe care le lasă ploaia pe exteriorul ei. Pentru aceste pete și nu numai vei găsi la o simplă căutare sute de soluții tradiționale de curățare. Din păcate, de multe ori ele distrug și mai tare pielea. Noi îți recomandăm să cumperi soluții speciale de curățare, de la branduri de încredere. Pentru situații extreme, când geanta pare că nu va mai arăta niciodata la fel, apelează la profesioniști. Ei sunt în măsură să te ajute, sau măcar să îți spună daca e cu adevărat timpul să îți iei adio de la ea. Geanta ta preferată merită un tratament special, așa că cel mai simplu este să previi petele prin atenție și grijă.
3. Elimină mirosurile neplacute.
Începe prin a șterge geanta, atât la exterior cât și pe interior cu o lavetă neapărat uscată, deoarece umezeala va strica pielea. Apoi lasă geanta deschisă și pune-o într-un loc ferit de lumină și căldură puternică pentru a se aerisi. După 1-2 zile, mirosurile ar trebui să dispară.
O altă variantă este să apelezi la ajutorul bicarbonatului de sodiu. Plasează un recipient deschis plin cu bicarbonat în geantă, închide fermoarul acesteia și în 2-3 zile toate mirosurile vor fi absorbite. Există, evident, și produse pe care le poți cumpăra pentru a rezolva problema.
4. Alternează gențile.
Dacă porți mereu aceeași geantă, cu siguranță aceasta se va degrada mai repede. Ca să te poți bucura cat mai mult timp de ea, este recomandat să o schimbi cu alta din când în când. Așa te asiguri și că ținutele tale sunt variate. Mai mult, aceeași geantă nu este potrivită pentru orice ocazie, așa că achiziționează-ți diferite modele precum un plic de seara, o geantă de umăr sau una de mână.
5. Ai grijă unde pui geanta
Pielea naturala este un material delicat, de care trebuie să ai în mod constant grijă. De exemplu, ea este afectată de caldură și de lumina directă a soarelui. Poți evita apariția petelor și deformarea ei prin așezarea în locuri ferite. Există și opțiunea produselor speciale care protejează geanta și care se aplică la 3-4 luni, dar nu abuza de ele. Totodată, nu o lăsa în apropierea suprafețelor umede, în locuri cu praf sau orice alte medii în care există riscul să o pătezi.
6. Evită să porți o geantă deschisă la culoare cu o pereche noua de blugi
Pielea este predispusă să absoarbă culoarea hainelor noi și în special a albastrului de denim. Daca ți-ai luat o pereche noua de blugi fii sigură că îi speli bine înainte să îi asortezi cu geanta de piele de culoare deschisă. Nu doar denimul afectează pielea, ci orice material colorat puternic din care ai observat la spalat sau pe propria piele că iese pigmentul.
7. Nu aștepta să o duci la reparat până în ultimul moment
Din nefericire, geanta ta de piele e posibil să se rupă de la prea mult purtat sau dacă nu ai protejat-o suficient. Unul dintre motivele principale pentru care geanta se poate rupe este nerespectarea cantității recomandată de furnizor pe care o poate susține pielea.
Nu încerca să o coși singură, pentru că există riscul să-i strici forma. Ideal este sa apelezi la un profesionist care să o repare înainte ca stricăciunile să devină definitive. Acesta va reuși cu multă atenție să aducă geanta la forma ei inițială.
Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da este să previi apariția problemelor. Comportă-te cu geanta ta de piele așa cum te comporți și cu bijuteriile, cu atenție și delicatețe.