Garantie

Toate produsele comercializate de UNITED GOLD AND ART DISTRIBUTION S.R.L sunt însoțite de factură și certificat de garanție valabil pe o perioadă de 30 zile.

Lipsa certificatului de garanție trebuie anunțată în maximum 48 de ore de la primirea produsului pe adresa office@diamanti.ro. Sesizările ulterioare nu vor fi luate în considerare.

Pierderea certificatului de garanție sau a facturii duce la pierderea garanției. Nu eliberăm duplicate pentru certificatul de garanție. 

 

GARANŢIE ACCESORII PIELE

Toate accesoriile din piele DiAmanti sunt lucrate prin metode artizanale tradiţionale de prelucrare a pielii, în confecţionarea acestora fiind folosite materiale naturale, prelucrate manual. De aceea, produsele din piele naturală pot prezenta particularităţi legate de culoare şi de textură şi anumite neregularităţi, ce nu trebuie considerate defecte, ci semne distinctive care dau valoare şi identitate fiecărui produs.

Garanţia reprezintă certitudinea calităţii produselor comercializate de S.C. United Gold and Art Distribution S.R.L. şi se aplică oricărui produs achiziţionat prin intermediul www.diamanti.ro sau de la magazinele partenere.

Drepturile cumpărătorului sunt asigurate în conformitate cu Legea 449/2003 actualizată în 2008, privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, Legea 296/2004, republicată în 2008, privind codul consumului, Ordonanţa nr. 21/1992 actualizată în 2008, privind protecţia cumpărătorilor şi Ordinul nr. 72/11.03.2010, privind măsurile de informare a consumatorilor.

Păstraţi factura fiscală primită la cumpărare pentru eventualele reclamaţii de calitate care pot fi adresate magazinului nostru, în perioada de garanţie. Modalitatea prin care se asigură consumatorului garanţia este repararea sau înlocuirea produsului (dacă acesta nu poate fi reparat), iar dacă aceste lucruri nu sunt posibile, restituirea contravalorii. Termenul de garanţie este de 30 zile de la data livrării produsului, pentru deficienţe neimputabile consumatorului. Garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării.

În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul. 

 

MOD DE ÎNTREŢINERE GENȚI PIELE:

Genţile şi poşetele comercializate de societatea noastră sunt concepute ca accesorii de modă. Greutatea admisă pentru poşete este de până la 1 kg, iar pentru genţi de până la 3 kg. Pentru o utilizare îndelungată şi în cele mai bune condiţii respectaţi instrucţiunile de întreţinere de mai jos.

- Condiţia esenţială pentru un tratament adecvat de îngrijire a pielii este curăţarea de suprafaţă cu o cârpă moale şi uscată. Produsul se va depozita în încăperi uscate şi aerisite. În timpul utilizării, evitaţi supraîncărcarea genţilor.

- Toate tratamentele pentru îngrijirea pielii trebuie efectuate cu multă precauţie. Înainte de aplicarea pe întreaga suprafaţă, orice produs de întreţinere se va testa pe o suprafaţă mică, într-o zonă mai puţin vizibilă.

- La îngrijirea pielii nu se vor utiliza agenţi de curăţare agresivi (de exemplu, pentru îndepărtarea petelor nu se vor utiliza solvenţi, terebentină, polish pentru mobilier sau alte substanţe neadecvate).

- Pentru o bună întreţinere nu expuneţi produsul perioade îndelungate la umezeală, umiditate sau lumină solară intensă. Factorii de mediu pot deteriora ireversibil pielea. Uscarea se va face lent, la temperatura camerei, departe de orice sursă de caldură.

- Pentru curăţarea petelor uscate de murdărie se va utiliza o cârpă moale, umezită într-o soluţie de apă calduţă în care s-a dizolvat puţin săpun cu ph neutru. Se pot curăţa suprafeţe mari de piele, dar se va evita udarea pielii în profunzime!

 

INSTRUCȚIUNI DE ÎNTREȚINERE ȘI FOLOSIRE A ÎNCĂLȚĂMINTEI

După fiecare purtare, încălțămintea se curăță și se pune pe șanuri potrivite ca formă. Încălțămintea trebuie curățață și uscată înaintea aplicării oricărui luciu pentru încălțăminte, creme, preparate contra petelor etc. Când folosiți aceste produse de întreținere, citiți cu atenție instrucțiunile producătorului acestora. Încălțămintea cu fețe de piei netede sau presate se curăță de praf cu o cârpă moale sau perie, iar petele de grăsime sau alte impurități se îndepărtează cu o cârpă înmuiată într-o soluție apoasă de detergent. Pentru buna întreținere a pielii, după câteva purtări se aplică cu ajutorul unei perii moi sau cu o cârpă, un strat de cremă pentru încălțăminte, după care se lustruiește cu o cârpă moale uscată sau cu o perie. Încălțămintea cu fețe din piei de antilopă sau năbuc, uscată, se perie cu o perie specială pentru piele de antilopă. Nu folosiți apă, pentru că fața materialului s-ar putea păta. Petele de ulei sau grăsime se îndepărtează folosind soluție contra petelor, specială pentru piele sau năbuc. Încălțămintea cu fețe din lac, piele metalizată, lăcuită, se curăță de praf cu o cârpă moale. Ea trebuie ferită de contactul direct cu solvenții organici (alcool, acetone etc.). Încălțămintea cu fețe textile se recomandă a fi purtată pe timp uscat. După fiecare purtare, încălțămintea se curăță de praf cu o cârpă uscată. Nu se introduce în mașina de spălat rufe. Nu folosiți înălbitor. Petele se pot îndepărta folosind soluție contra petelor, specială pentru materiale textile, respectând instrucțiunile de utilizare recomandate de producătorii acestora. Încălțămintea cu fețe de înlocuitor se curăță după fiecare purtare cu o cârpă umedă. Petele de grăsime se vor curăța cu o soluție apoasă de detergent (2%). Nu se va folosi crema de ghete pentru lustru. La toate categoriile de mai sus se interzice spălarea cu apă a încălțămintei sau spălarea în mașina de spălat rufe și nu se folosesc înălbitori. Încălțămintea nu se va depozita lângă surse de căldură sau în mediu umed, se va feri de acțiunea produselor petroliere și a solvenților organici, se usucă natural la temperatura camerei după ce se umple încălțămintea cu manșon de hârtie sau șanuri pentru a se menține forma. Nu folosiți uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscător de păr sau alte surse de căldură. Pentru mărirea duratei de folosire se recomandă purtarea alternativă a două-trei perechi de încălțăminte în aceeași perioadă de timp. Încălțămintea cu fețe textile, fețe de piele naturală prezentând cusături sau perforații, piele velur sau năbuc, precum și încălțămintea cu tălpi de piele sau fețe cusute manual pe talpă nu se poartă pe timp umed sau ploios, deoarece există riscul pătrunderii apei în interior (încălțămintea cu fețe din piele prelucrată vegetal și pori neacoperiți trage apă în orice formă de cusătură și inclusiv prin pori.)

Deoarece ar împiedica respirația pielii prin acoperirea porilor, căptușelile din piele naturală nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului și există riscul migrării culorii. Se recomandă utilizarea ciorapilor asortați de culoare închisă. Tălpile nu au calități antiderapante, existând pericolul alunecării, mai ales în sezonul umed sau rece. Nu folosiți încălțămintea cu toc înalt în timpul conducerii autoturismului. 

Comerciantul nu poate fi făcut răspunzător pentru incidentele provenite din nerespectarea instrucțiunilor de mai sus sau pentru disconfortul provenit din purtarea de încălțăminte de mărime nepotrivită!

 

CONDIŢIILE ÎN CARE GARANŢIA DEVINE INAPLICABILĂ SAU NULĂ:

  • uzura morală şi uzura fizică normală a produsului;
  • decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă etc.);
  • deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet etc.), accidente consecvente sau întâmplătoare, incendiere sau furt;
  • defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesivă, şocuri termice - variaţii de tip cald/ rece, imersare etc.);
  • defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/ sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat;
  • utilizarea produsului, fără acordul prealabil al producatorului, în scop profesional (de exemplu distribuţie corespondenţă etc.) şi/ sau pentru un regim de utilizare sever sau intensiv, de tip industrial;
  • intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului;
  • deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători;
  • întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate).

 

CERTIFICAT ȘI GARANŢIE ACCESORII AUR ȘI ARGINT

Toate bijuteriile comercializate sunt însoțite de factură fiscală și certificat de garanție ce atestă autenticitatea și calitatea acestora. De asemenea, toate bijuteriile pe care le comercializăm sunt marcate ANPC precum și cu marca de responsabilitate și cu titlul metalului prețios.

Prezenta garanție nu afectează drepturile consumatorului conferite de legislația în vigoare - OG 21/1992 și Legea 449/2003. Prin prezenta, vă oferim o garanție comercială de 12 luni pentru bijuteriile din aur si 30 zile pentru bijuteriile din argint, de la data achiziționării produsului. 

Această garanție nu acoperă problemele ce pot apărea datorită utilizării necorespunzătoare, a factorilor de natură mecanică, a nerespectării indicațiilor din acest certificat și nici pentru reparațiile executate în alt loc decât cel de unde a fost achiziționat obiectul. Aurul este un metal care nu oxidează, fiind rezistent față de acizi. De asemenea, vă rugăm să luați la cunoștință faptul că aurul este un metal moale, în consecință dacă ajunge în contact cu suprafețe dure se poate zgâria ușor și pierde astfel din strălucire. În cazul argintului, oxidarea este o proprietate naturală, aceasta nefiind considerată un defect. 

Prezenta garanție acoperă autenticitatea metalului  aur 750 ‰ sau argint 925 ‰ și a pietrelor prețioase montate și faptul că bijuteriile sunt marcate ANPC, conform legislației în vigoare.

Păstrați certificatul de garanție însoțit de factura fiscală aferentă, pentru a putea beneficia astfel de garanția comercială.

Pentru a vă bucura cât mai mult de strălucirea bijuteriilor, vă rugăm să respectați următoarele recomandări:

✓ scoateți bijuteriile înainte de duș, activități casnice și exerciții fizice;

✓ deschideți și închideți cu delicatețe brățările, cerceii, lanțurile și colierele;

✓ evitați contactul bijuteriilor cu parfumul, apa sărată, apa din piscină, creme de piele sau alte substanțe cosmetice sau chimice;

✓ nu expuneți pietrele contactului cu substanțe abrazive sau chimice ori la temperaturi mari;

✓ nu încercați să folosiți diverse substanțe sau să le fierbeți pentru a curăța singuri bijuteriile și pietrele;

✓ înainte de a vă culca, nu uitați să vă scoateți bijuteriile cu pietre, deoarece în timpul somnului se pot agăța sau deforma.

Diamantele, pietrele prețioase, perlele și montura acestora sunt parte a prezentului certificat de garanție, atât timp cât sunt respectate prevederile referitoare la modul de purtare sau utilizare: fără șocuri mecanice, fără contact cu suprafețe dure și / sau obiecte ascuțite, fără agenți chimici. 

 

Orice reclamaţie va fi însoţită de o copie a facturii şi de acest certificat de garanţie.

 

DECLARAŢIE DE CONFORMITATE:

Prin prezenta, noi S.C. United Gold and Art Distribution S.R.L. cu sediul în Bucureşti, Str. Județului nr. 1, Sector 2, înregistrată la Reg. Comerţului Bucureşti sub numărul J40/7975/2012 şi având CUI RO30413327, garantăm şi declarăm pe propria răspundere, conform prevederilor Art. 4 din Hotărârea de Guvern Nr. 1022/2002, privind regimul produselor şi serviciilor care pot pune în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii şi protecţia mediului, că produsele noastre nu pun în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului şi sunt în conformitate cu normativele în vigoare.