Ghid de masuri inele

In cazul in care doresti sa achizitionezi un inel si nu cunosti marimea, iti punem la dispozitie un ghid care te poate ajuta sa identifici masura pe care o porti.

  • Daca ai deja un inel care iti vine bine pe degetul pe care urmeaza sa porti noul inel, il poti folosi pe pentru a afla masura, astfel: masori cu ajutorul unei rigle, cu mare atentie diametrul interior al inelului si verifici in tabelul de mai jos care este marimea corespondenta.
  • In situatia in care nu ai un inel pe care sa-l masori, ia o bucata de ata neelastica (sau o fasie de hartie) lunga de aproximativ 8 cm, un pix si o rigla gradata in mm / cm. Ruleaza ata in jurul bazei degetului si masoara circumferinta. Ar trebui sa lasi un mic spatiu de "joc" astfel incat sa permiti atei sa treaca, in forma rulata, peste cea mai groasa parte a degetului. Marcheaza cu pixul punctul de pe ata unde unul dintre capetele acesteia se suprapune si locul unde se inchide cercul format in jurul degetului. Inlaturati ata de pe deget si intindeti-o perfect. Masurati-o de la capat pana la punctul marcat cu pixul si notati dimensiunea acesteia in milimetri. Corespondenta circumferintei degetului masurata in milimetri cu sistemul de marimi european si american este urmatoarea:

 

INFORMATII IMPORTANTE

Inelul ar trebui sa stea confortabil pe deget, suficient de strans, incat sa nu alunece si, in acelasi timp, suficient de larg incat sa treaca usor de articulatia degetului.

Circumferinta degetului poate sa difere in functie de perioada din zi si de conditiile meteo. Pentru cele mai bune rezultate, masurati circumferinta degetului in mai multe momente ale zilei, de 3-5 ori. Circumferinta degetelor este mai mica dimineata la trezire sau atunci cand este frig.