Ghid măsuri încălțăminte

Pentru a veni în ajutorul dvs. în achiziționarea online a încălțămintei, am realizat măsurători pentru fiecare model în parte și am afișat în pagina fiecărui produs, dimensiunile interioare. În plus, vă punem la dispoziție un ghid de măsurare a piciorului, care să vă ajute în alegerea unei măsuri cât mai corecte.

 

Cum se măsoară lungimea tălpii piciorului:

  1. Așezați o foaie de hârtie pe podea lânga un perete sau lângă un obiect care să facă unghi drept cu podeaua.
  2. Puneți piciorul gol pe hârtie, cu călcâiul lipit de perete/obiect și trasați conturul acestuia cu creionul ținut perfect vertical. 
  3. Măsurați linia trasată de la mijlocul călcâiului până la cel mai lung punct al conturului, aceasta reprezentând lungimea tălpii.

Se recomandă măsurarea ambelor picioare întrucât este cunoscut faptul că pot exista mici diferențe între picioare, alegându-se dimensiunea piciorului cel mai lung. 

Este ideal să efecuați măsurătorile în a doua parte a zilei, întrucât picioarele tind să se umfle pe parcursul zilei. 

          

 

Înainte de a lua o decizie vă rugăm să aveți în vedere următoarele aspecte:

  • Încălțămintea comercializată de Diamanti este realizată pe calapoade diferite, motiv pentru care este posibil să aveți nevoie de măsuri diferite, în funcție de model. 
  • Întrucât piciorul este tridimensional, modalitățile de măsurare, precum rigla/ruleta sau chiar un dispozitiv special de măsurare, pot doar să aproximeze dimensiunile reale ale piciorului.
  • Măsurătorile prezentate pe site, pentru fiecare model de încălțăminte în parte, sunt efectuate din vârful pantofului până la marginea de la calcâi a tălpicului.
  • Astfel că, în funcție de lățimea piciorului, respectiv a încălțămintei, dar și de aspecte precum un vârf ascuțit sau o piele mai rigidă sau una mai moale, ce se mulează pe picior, pot apărea mici decalaje între lungimea măsurată a piciorului și lungimea interioară a încălțămintei prezentată pe site. 
  • În general, se recomandă ca lungimea încălțămintei la interior să fie cu aproximativ 0,5 mm mai mare decât talpa măsurată conform instrucțiunilor, dar în același timp trebuie sa tineți cont și cu ce veți purta încălțămintea (piciorul gol, șosetă subțire sau una mai groasă), dar si de aspectele menționate mai sus, mai ales dacă oscilați între măsuri. 
  • Se așteaptă ca o încălțăminte din piele să nu cedeze în lungime, dar poate să cedeze aproximativ 3-5 mm în lățime.

Pentru orice întrebări puteți beneficia de ghidaj din partea consultantului nostru - Diamanti Fashion Advisor.

Totuși, dacă încălțămintea achiziționată nu vi se potrivește, nu uitați că există întotdeauna posibilitatea de a o schimba sau returna – vedeți condițiile de schimb și retur AICI.